86 ιστορίες για τη γυναικεία σεξουαλική επιθυμία

Ογδόντα έξι γυναίκες κουβεντιάσαμε για το περιπετειώδες ταξίδι μας στη σεξουαλικότητα, για το φλερτ, για οργασμούς, για μη οργασμούς, για σεξ με τον εαυτό μας, για σεξ με άντρες, με γυναίκες...
Άλλα άρθρα

Ογδόντα έξι γυναίκες κι εγώ κουβεντιάσαμε για το περιπετειώδες ταξίδι μας στη σεξουαλικότητα, ένα ταξίδι με συναρπαστικούς σταθμούς, άγνωστα τοπία, κακοτράχαλα μονοπάτια, ηδονή, αλλά και ντροπή, πόνο και αμηχανία.

Στα βιωματικά εργαστήρια και τις ομάδες που οργανώνω από το 2012, έχουν συμμετάσχει 86 γυναίκες. Συζητήσαμε για το πώς μαθαίνουμε να είμαστε το φύλο μας και τι μας μαθαίνουν γι’ αυτό. Πώς αυτά που μαθαίνουμε από την παιδική μας ηλικία επηρεάζουν όχι μόνο τον τρόπο που (δεν) κάνουμε σεξ, αλλά και την ίδια τη σεξουαλική μας επιθυμία: αν έχουμε ή δεν έχουμε και τι κάνουμε μ’ αυτή.

Από τα εργαστήρια ξεπήδησε μια ομάδα με στρέιτ και γκέι γυναίκες, στην οποία είχαμε την ευκαιρία να κοιτάξουμε πιο προσεχτικά αυτά τα θέματα που μας προβληματίζουν, αλλά δύσκολα μπορούμε να μιλήσουμε γι’ αυτά με άλλους ανθρώπους, που μας ακούν χωρίς να μας κρίνουν ή να σοκάρονται.

Ογδόντα έξι γυναίκες, ογδόντα έξι ιστορίες, με κοινά στοιχεία και διαφορές, εμπλουτίζουν το δικό μας βίωμα, βοηθώντας μας να κάνουμε συνδέσεις ανάμεσα στο προσωπικό, το κοινωνικό και το πολιτικό.

«Με βοηθά να βλέπω ότι δεν τα ζω μόνο εγώ αυτά», ανέφερε μια από τις γυναίκες που συμμετείχαν.

Αν σας ενδιαφέρει να συμμετάσχετε σε κάποιο από τα επόμενα εργαστήρια,επικοινωνήστε στο 2130.22.86.36 ή στο in**@ly*.gr

Λύο Καλοβυρνάς
Λύο Καλοβυρνάς

Είμαι ψυχοθεραπευτής και σύμβουλος ψυχικής υγείας (counsellor), με τετραετείς σπουδές στο Κέντρο Ψυχοκοινωνικών Προσεγγίσεων και το Ελληνικό Κέντρο Focusing. Επίσης, είμαι πιστοποιημένος ψυχοθεραπευτής ζευγαριών (couples therapist) με τη μέθοδο EFT (Emotionally Focused Therapy) από το Ελληνικό Κέντρο Focusing, με πιστοποίηση από το Διεθνές Κέντρο Ποιότητας EFT (ICEEFT, Canada).