Σεξουαλικότητα

fear reaction

Το να μην αντιδράς είναι αντίδραση

Πολλά θύματα σεξουαλικής κακοποίησης κατηγορούν τον εαυτό τους επειδή δεν «αντέδρασαν» πιο δυναμικά. Αυτό είναι ψέμα. Αντέδρασαν και μάλιστα αντέδρασαν σωστά.

penis as punishment

Το πέος ως τιμωρός

Το «γαμάω» όχι μόνο είναι μια πράξη τιμωρητική, αλλά –κυρίως– το «γαμιέμαι» είναι μια πράξη υποβιβασμού και εξευτελισμού. Θεωρείται κακό πράγμα το να «γαμιέσαι» – και μεταφορικά και κυριολεκτικά.

gay couple

LGBT+ Affirmative Therapy

Το να απευθυνθείς για βοήθεια σ’ έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας που δεν έχει ξεπεράσει τα αρνητικά στερεότυπα για τους γκέι και δεν έχει επαρκή ευαισθητοποίηση ενέχει σοβαρούς κινδύνους.

Η σεξουαλικότητά μας

Το σεξ θεωρείται απολύτως φυσικό, ένα ένστικτο. Πώς, όμως, γίνεται πολλοί και πολλές από εμάς να αντιμετωπίζουμε μεγάλες δυσκολίες να εκφραστούμε σεξουαλικά και να διεκδικήσουμε την ερωτική επιθυμία μας; Μήπως, τελικά, το σεξ δεν είναι φυσικό;

gay couple

Συμβουλευτική και ομοφυλοφιλία

Η ομοφυλοφιλία αυτή καθεαυτή δεν είναι ούτε αρρώστια ούτε πρόβλημα. Δυστυχώς, όμως, ο τρόπος που αντιμετωπίζεται από πολλούς στην κοινωνία προκαλεί σοβαρά προβλήματα στους γκέι και μπάι άντρες και γυναίκες.

vagina

Γυναικεία σεξουαλική επιθυμία

Το σεξ θεωρείται το πιο φυσικό και όμορφο πράγμα. Γιατί όμως ειδικά οι γυναίκες ταλαιπωρούμαστε από τόσες δυσκολίες και εμπόδια;