Ατομικές συνεδρίες

Πριν ξεκινήσουμε τη συνεργασία μας, κάνουμε μια διερευνητική συνάντηση για να γνωριστούμε και να συναποφασίσουμε αν θα συνεργαστούμε.
Άλλα άρθρα

individual sessionsΑν ενδιαφέρεστε να ξεκινήσετε ατομικές συνεδρίες, πρώτα θα κάνουμε μια διερευνητική συνάντηση για να γνωριστούμε και να συναποφασίσουμε αν θα συνεργαστούμε. Για να κλείσουμε το πρώτο μας ραντεβού, επικοινωνήστε μαζί μου μέσω ημέιλ ή τηλεφωνικά: 210 86 19 348.

Πόσο διαρκούν οι συνεδρίες; Κάθε πότε γίνονται;

Οι ατομικές συνεδρίες διαρκούν 60 λεπτά. Κατά κανόνα, είναι ωφέλιμο οι συνεδρίες να γίνονται μία φορά την εβδομάδα, ωστόσο η συχνότητα κανονίζεται ανάλογα με τις συνθήκες και τις ανάγκες. Οι συνεδρίες γίνονται πρωί, απόγευμα ή βράδυ, ανάλογα με το πότε είναι ευκολότερο για σας.

Πόσο διαρκεί η ψυχοθεραπεία;

Δεν υπάρχει κανόνας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, συμφωνούμε για μια περίοδο μερικών εβδομάδων, στο πέρας της οποίας κάνουμε μια αξιολόγηση και βλέπουμε πώς είναι καλύτερο να προχωρήσουμε.

Γιατί να ξεκινήσετε ατομικές συνεδρίες;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που σε κάποιες περιόδους της ζωής μας είναι χρήσιμο να αξιοποιήσουμε τα εργαλεία που μας προσφέρει η ψυχοθεραπεία αντί να παιδευόμαστε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι/ες μας. Μπορεί να έχουμε σκαλώσει σε μια τραυματική εμπειρία, μια κρίση ή μια δύσκολη κατάσταση που μας καθηλώνει. Λόγου χάρη:

 • η αρρώστια ή ο θάνατος ενός αγαπημένου μου προσώπου ή ζώου,
 • κακοποιητική συμπεριφορά από την οικογένειά μου
 • δυσκολίες με τη σεξουαλικότητά μου,
 • ένας χωρισμός που δεν μπορώ να ξεπεράσω,
 • ένα πρόβλημα υγείας δικό μου ή αγαπημένου μου, που με ταλαιπωρεί ή με αγχώνει
 • προβλήματα στην ερωτική μου ζωή
 • μια δύσκολη απόφαση που καλούμαι να πάρω, αλλά δεν ξέρω τι είναι καλύτερο να κάνω, π.χ. ένας χωρισμός, αλλαγή επαγγέλματος κ.τ.λ.
 • έλλειψη αυτοπεποίθησης
 • δυσκολίες στις διαπροσωπικές μου σχέσεις
 • προβλήματα στη δουλειά μου ή με τους συνεργάτες μου,
 • μια φοβία

Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν χρήσιμο να κάνουν ψυχοθεραπεία επειδή θέλουν να βρουν πραγματικά τι θέλουν μπροστά σε μια δύσκολη απόφαση ζωής, π.χ. να παντρευτούν ή όχι, να κάνουν παιδί, να αλλάξουν δουλειά, να χωρίσουν, να μεταναστεύσουν κ.τ.λ.

Επίσης κάποιοι άνθρωποι επιλέγουν την ψυχοθεραπεία επειδή νιώθουν μια υπαρξιακή αγωνία (γιατί ζούμε; τι νόημα έχει;) και έχουν την ανάγκη να εξετάσουν και να οργανώσουν το νόημα της ζωής τους. Η υπαρξιστική προσέγγιση που εφαρμόζω προτείνει συγκεκριμένα εργαλεία για να αντιμετωπίσουμε το υπαρξιακό άγχος.

Picture of Λύο Καλοβυρνάς
Λύο Καλοβυρνάς

Είμαι ψυχοθεραπευτής και σύμβουλος ψυχικής υγείας (counsellor), με τετραετείς σπουδές στο Κέντρο Ψυχοκοινωνικών Προσεγγίσεων και το Ελληνικό Κέντρο Focusing. Επίσης, είμαι πιστοποιημένος ψυχοθεραπευτής ζευγαριών (couples therapist) με τη μέθοδο EFT (Emotionally Focused Therapy) από το Ελληνικό Κέντρο Focusing, με πιστοποίηση από το Διεθνές Κέντρο Ποιότητας EFT (ICEEFT, Canada).