(μη) Μητρότητα

non mother research

Πώς νιώθουν οι Ελληνίδες για τη μητρότητα; Μέρος 2

Πώς βιώνουν οι Ελληνίδες μητέρες την πραγματικότητα της μητρότητας; Μια εκτεταμένη διαδικτυακή έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 3.731 γυναίκες, δίνει απρόσμενες απαντήσεις για ένα θέμα που από πολλούς θεωρείται δεδομένο και αυτονόητο.

non mother research

Πώς νιώθουν οι Ελληνίδες για τη (μη) μητρότητα; Μέρος 1

Πώς βιώνουν οι Ελληνίδες τόσο την προοπτική όσο και την πραγματικότητα της μητρότητας; Μια εκτεταμένη διαδικτυακή έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 3.731 γυναίκες, δίνει απρόσμενες απαντήσεις για ένα θέμα που από πολλούς θεωρείται δεδομένο και αυτονόητο.

mitera

Μητέρες μηδέν παιδιών

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε αυτολεξεί τις μαρτυρίες 52 γυναικών χωρίς παιδιά που συμμετείχαν στο βιβλίο μου «Μητέρα μηδέν παιδιών: Η μητρότητα ως επιλογή ή επιβολή».

shooing the stork

Κανείς δε ρωτάει ποτέ ένα γονιό γιατί έχει παιδιά

«Όταν λέω ότι δεν θέλω να κάνω παιδιά, ο κόσμος ακούει πράγματα που δεν λέω. Ακούει ότι μισώ τα παιδιά, ότι είμαι εγωίστρια, ότι φοβάμαι ν’ αναλάβω ευθύνες… Δεν ακούνε την επιθυμία μου· την ακυρώνουν και προβάλλουν πάνω μου ψευδοψυχολογίζουσες εξηγήσεις για την “αφύσικη” κατάστασή μου».

motherhood

(μη) μητρότητα: επιλογή ή επιβολή;

«Θέλω να κάνω παιδί;» «Θέλω πραγματικά να κάνω παιδί ή το θέλω επειδή ίσως να μην μπορώ να το κάνω μετά;» «Φοβάμαι μην το μετανιώσω αν δεν κάνω.»