Συνεδρίες μέσω διαδικτύου

Όλο και περισσότερο παγκοσμίως, η διαδικτυακή συμβουλευτική αποδεικνύεται ωφέλιμη, ειδικά σε περιπτώσεις όπου η συμβουλευτική από κοντά δεν είναι εφικτή.
Πρόσφατα άρθρα

online counsellingΗ διαδικτυακή συμβουλευτική αποδεικνύεται ιδιαίτερα ωφέλιμη και βοηθητική σε περιπτώσεις όπου η δια ζώσης ψυχοθεραπεία δεν είναι εφικτή λόγω γεωγραφικών αποστάσεων ή άλλων σημαντικών λόγων.

Γιατί να επιλέξετε τη συμβουλευτική μέσω διαδικτύου;

  • Αν ζείτε στο εξωτερικό και θέλετε να κάνετε συνεδρίες στη μητρική σας γλώσσα, με έναν θεραπευτή που γνωρίζει και κατανοεί την κουλτούρα σας
  • Αν δεν μπορείτε να βρείτε τον σύμβουλο που χρειάζεστε κοντά σας, λόγω του θέματος που σας απασχολεί.
  • Αν σπουδάζετε ή ζείτε στην επαρχία ή σε άλλη πόλη
  • Αν είστε άρρωστος/η ή έχετε κάποια αναπηρία που δυσκολεύει τις μετακινήσεις σας
  • Αν ταξιδεύετε συχνά
  • Αν ζείτε μακριά από το γραφείο του θεραπευτή σας και οι μετακινήσεις σας παίρνουν υπερβολικά πολύ χρόνο

Και στη διαδικτυακή συμβουλευτική ισχύουν οι ίδιοι κανόνες και πρακτικές δεοντολογίας που ισχύουν στη δια ζώσης ψυχοθεραπεία. Στην αρχή μπορεί να υπάρξει μικρή αμηχανία, η οποία ωστόσο πάντα ξεπερνιέται, καθώς συνηθίζουμε σε αυτό τον τρόπο επαφής και δουλειάς.

Οι συνεδρίες γίνονται μέσω Skype ή άλλης υπηρεσίας τσατ με βιντεοκάμερα ή, στην ανάγκη, μέσω τηλεφώνου. Διαρκούν μία ώρα και τις κανονίζουμε σε ώρα και μέρα που να βολεύει. Η πληρωμή γίνεται μέσω τραπεζικού λογαριασμού. Σε περίπτωση οικονομικής δυσχέρειας, καθώς και σε  φοιτητές και φοιτήτριες πάντα συζητάμε για έκπτωση στην αμοιβή.

Για να συναποφασίσουμε αν η συμβουλευτική μέσω διαδικτύου είναι χρήσιμη και στην περίπτωσή σας, θα κάνουμε μια διερευνητική συνεδρία για να συζητήσουμε για το θέμα ή τα θέματα που σας απασχολούν και να δούμε πώς μπορούμε να συνεργαστούμε.

Αν σας ενδιαφέρουν οι συνεδρίες μέσω διαδικτύου, επικοινωνήστε μαζί μου.

Περισσότερα για τη διαδικτυακή συμβουλευτική, θα διαβάσετε στο σχετικό άρθρο στην ελληνική Βικιπαίδεια. Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο Συνεδρίες εξ αποατάσεως σχετικά για την αποτελεσματικότητα της διαδικτυακής συμβουλευτικής.

Λύο Καλοβυρνάς
Λύο Καλοβυρνάς

Είμαι ψυχοθεραπευτής και σύμβουλος ψυχικής υγείας (counsellor), με τετραετείς σπουδές στο Κέντρο Ψυχοκοινωνικών Προσεγγίσεων και το Ελληνικό Κέντρο Focusing. Επίσης, είμαι πιστοποιημένος ψυχοθεραπευτής ζευγαριών (couples therapist) με τη μέθοδο EFT (Emotionally Focused Therapy) από το Ελληνικό Κέντρο Focusing, με πιστοποίηση από το Διεθνές Κέντρο Ποιότητας EFT (ICEEFT, Canada).